BTW zonnepanelen 2023

Vanaf 1 januari 2023 vervalt de BTW op zonnepanelen en is daarom het 0% BTW-tarief van toepassing. Dit betekent dus dat het eindbedrag op de offerte die je van een installateur gaat ontvangen het daadwerkelijke bedrag is dat je gaat betalen voor je zonnepanelen. Voorheen was dat anders en kon je een deel (21%) van het factuurbedrag bij de Belastingdienst terugvorderen.

Voordeel

Een voordeel die je nu met het wegvallen van de BTW krijgt is dus dat het je aardig wat papierwerk gaat schelen en je niet meer achter je geld aan hoeft. Kortom, je hoeft vanaf 1 januari 2023 dus niet meer:

 • het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ op te zoeken en in te vullen
 • je IBAN-rekeningnummer door te geven
 • BTW-aangifte te doen
 • En te wachten op je geld natuurlijk.

  Aandachtspunten

  Let er wel op dat het nul-tarief alleen geldt als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op je woning of een bijgebouw van je woning, zoals een schuur. Dus niet op de grond bijv..

  Ga naar deze pagina op de website van de Belastingdienst voor informatie over de BTW. Of ga naar de pagina met het nieuwsartikel hierover.

  Wat kosten jouw zonnepanelen zonder BTW?

  Benader vandaag nog meerdere aanbieders van zonnepanelen en vergelijk het aanbod. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op je aankoop.

  Gratis & vrijblijvend vergelijken