Energiebespaarlening

Een van de grote problemen met nieuwe energiebesparende apparaten, zoals zonnepanelen of warmtepompen, is dat de aanschafprijs behoorlijk hoog ligt. Als de apparaten eenmaal in gebruik zijn, kunnen ze juist zorgen voor een besparing – maar voor sommigen is die initiële investering te hoog.

Daarom biedt de overheid indirect de mogelijkheid om een ‘Energiebespaarlening’ af te sluiten. Vanwege de lagere rente is die erg aantrekkelijk voor particulieren. De lening wordt verstrekt door het Warmtefonds, welke meer dan €300 miljoen beschikbaar heeft om uit te lenen.

Meer informatie over deze groene lening: www.warmtefonds.nl

Wanneer kom je in aanmerking voor de lening?

Als particulier kom je alleen in aanmerking voor de lening als je een bestaande koopwoning hebt. De lening is minimaal €2.500 en maximaal €25.000 en moet worden afgelost in 7 tot 15 jaar. De lagere rente maakt het mogelijk om slim te investeren en zonnepanelen te kopen die je op de lange termijn veel geld kunnen besparen.

Dit kan dus zeker de moeite waard zijn als je van plan bent een energiebesparende maatregel te realiseren in je woning. Op die manier wordt overigens ook de bouw- en installatiesector gestimuleerd.