SDE++ regeling

Om de klimaatdoelstellingen te halen die voorschrijven dat er in 2030 tot wel 70% van de opgewekte stroom afkomstig moet zijn uit duurzame bronnen, moeten bedrijven flink aangemoedigd worden over te stappen op betere alternatieven. Een van de manieren om dit voor elkaar te krijgen, is met de ‘SDE++ regeling’.

Duurzame stimulatie

SDE staat voor ‘Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie’. Het is een regeling die ervoor moet zorgen dat duurzame energie aantrekkelijker wordt voor bedrijven. En is het de bedoeling dat de kostprijs tussen duurzame energie en ‘gewone’ energie kleiner wordt.

SDE++ 2023

De SDE++ regeling wordt elk voor- en najaar geopend voor bedrijven. Ook wordt een bepaald budget bekend gemaakt.

  • Ook in 2023 heeft de SDE++ twee openstellingsrondes: in het voorjaar en najaar
  • De voorjaars- en najaarsronde hebben vier fases
  • Iedere fase heeft een maximum fasebedrag

De regeling sluit op 11 november 2023 om 17:00 uur. Vraag hier de SDE++ aan.

  1. Zonthermie: Subsidieaanvragen in deze categorie kan voor installaties met een afgedekte zonnecollector en een totaal thermisch vermogen ≥ 140 kW.
  2. Zon: PV projecten komen alleen in aanmerking voor SDE++ subsidie als zij een grootverbruikersaansluiting hebben. Laat je goed informeren door de netbeheerder over de hoogte van de kosten van zo een aansluiting. Producenten met een kleinverbruikersaansluiting kunnen gebruik maken van de salderingsregeling, de EIA of de EDS en niet van deze regeling.

Voor meer informatie over de regeling in 2023 bekijk je deze website van de overheid: www.rvo.nl.

Wat kosten zonnepanelen in 2023?

Benader vandaag nog meerdere aanbieders van zonnepanelen en vergelijk het aanbod. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op je aankoop.

Gratis & vrijblijvend vergelijken